מיני קלצונה במילוי רטטוי

מאפה בצק עלים במילוי תבשיל ירקות ברוטב עגבניות, מנה חמה ומעוררת תיאבון

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מיני קלצונה במילוי רטטוי
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 20 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חבילה (800 גרם) ריבועי בצק עלים 'מעדנות', מופשר לפי ההוראות על האריזה
  • 1 חציל בקליפתו, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
  • 1 פלפל צהוב, חתוך לקוביות
  • 1 זוקיני או קישוא בקליפתם, חתוך לקוביות קטנות
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 קופסת שימורי עגבניות קלופות (800 גרם)
  • 2 ענפי בזיליקום
  • 4 שיני שום, חתוכות לפרוסות
  • מלח
  • פלפל
  • 1 ביצה טרופה, להברשה

אופן הכנה:

הכנה:
1. במעבד מזון קוצצים יחד את עלי הבזיליקום, העגבניות ושיני השום כחצי דקה.
2. בסיר בינוני מחממים 3 כפות שמן זית וצולים את ריבועי החציל כ-3 דקות, עד הזהבה. מוסיפים כף שמן זית, את הפלפלים והזוקיני וממשיכים לטגן עוד כ- 3 דקות. מוסיפים את רוטב העגבניות, הבזיליקום והשום ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה 25 דקות, עד שהרוטב הופך סמיך יותר. מתבלים במלח ופלפל ומצננים במקרר 40 דקות לפחות לפני השימוש.
3. מחממים תנור לחום גבוה (210 צ.). מרפדים תבנית בנייר אפייה.
4. פורשים את ריבועי הבצק על משטח עבודה. מניחים במרכז כל ריבוע כף מהמלית. סוגרים למשולש ומהדקים היטב את הקצוות בעזרת מזלג. מעבירים לתבנית. מברישים בביצה ואופים 15 דקות, עד הזהבה.
5. מגישים חם מומלץ עם סלט ירוק או כמנה אישית.

* אפשר לשמור במקרר כ- 3 ימים ולחמם בתנור בחום בינוני כ- 10 דקות.

דרג: