מיני פשטידות פסטה, תרד ועמק

מאפי פסטה צבעוניים ופריכים, שמשלבים בין רעננות התרד לטעמה המפנק של עמק. מכינים בקלות בתוך תבניות מאפינס

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: סבינה ולדמן \

צילום: אסף אמברם \

עיצוב: דלית רוסו

דרג:
מיני פשטידות פסטה, תרד ועמק
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 12 מאפים אישיים

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1/2 חבילה פסטה קצרה מבושלת לפי הוראות היצרן ומצוננת
  • ‏1 כוס פתיתי עמק
  • ‏1 כוס תרד סנפרוסט מופשר וסחוט היטב מעודפי נוזלים
  • מלח ופלפל
  • לבשמל (רביכה):
  • ‏50 גרם חמאת תנובה
  • מלח ופלפל
  • קורט אגוז מוסקט
  • ‏50 גרם (1/3 כוס) קמח
  • ‏1/2 ליטר חלב תנובה

אופן הכנה:

‏• מכינים בשמל: ממיסים חמאה בסיר קטן ומתבלים במלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט. מוסיפים קמח ומערבבים כדקה לקבלת רביכה. יוצקים את כל החלב בבת אחת תוך ערבוב נמרץ עם מטרפה ומבשלים כ-7 דקות על להבה בינונית עד להסמכה. מורידים מהאש ומצננים.
‏• מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים קלות תבנית מאפינס. 
‏• מרכיבים את הפשטידות ואופים: מערבבים את הבשמל עם שאר הרכיבים, טועמים ומתקנים תיבול. 
• מחלקים את התערובת בין השקעים בתבנית.
• אופים כ-15 דקות עד שהפשטידות מזהיבות ומתייצבות. מגישים חם. 


דרג: