מיני פיצות עם אנשובי וארטישוק

מיני פיצות עם אנשובי וארטישוק, נהדר כמנת פתיחה בארוחות איטלקיות

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מיני פיצות עם אנשובי וארטישוק
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 350 גרם קמח
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף גדושה של שמרים מהירים (שימרית)
  • 190 מ"ל מים פושרים
  • 1 כף שמן זית
  • 1 צנצנת אנשובי
  • 1 קופסת לבבות ארטישוק
  • 2 עגבניות טריות חלוטות וקלופות
  • מלח גס
  • 1 שקית פתיתי גבינה לפיצה מסדרת השף הלבן
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1/2 כפית סוכר חום
  • 2 שיני שום
  • 2 כפות עלי בזיליקום קצוצים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מחממים מראש תנור ל-180 מעלות.
2. מעבירים לקערה את הקמח עם כפית המלח והשמרים ומערבבים.
3. מוסיפים את המים הפושרים וכף שמן הזית ולשים כ-5 דקות עד לקבלת בצק אחיד ובהיר.
4. יוצרים כדור גדול מהבצק, חותכים איקס עמוק במרכזו, מכסים את הקערה במגבת ומניחים לתפוח במשך שעתיים במקום חמים.
5. בזמן שהבצק תופח טוחנים במעבד מזון את העגבניות הטריות עם קורט מלח גס, סוכר חום, שיני השום וכף רסק העגבניות ומניחים בצד.
6. לאחר שהבצק תפח לוחצים עליו בעדינות עם אגרוף היד להוצאת האויר.
7. מוסיפים את הבזיליקום לבצק ולשים היטב.
8. במרכז תבנית יוצקים כף שמן זית ומורחים עם מברשת או נייר.
9. מפזרים על השיש מעט קמח ומרדדים את הבצק לצורת עלה בעובי בינוני.
10. יוצרים עיגולים לא גדולים בבצק בעזרת כוס. מעבירים את עיגולי הבצק לתבנית ומפזרים מעל מרוטב העגבניות ומפתיתי הגבינה.
11. פורסים את הארטישוק לרבעים ומניחים על כל עיגול 2 רבעי ארטישוק ורצועת אנשובי שלמה.
12. מעבירים לתנור ואופים 10-12 דקות.
13. מגישים חם.
 
דרג: