מיני סופגניות מהירות הכנה מבירה וגבינות

סופגניות קטנות ומתוקות, כל כך כיף לאכול שהן מיד מתחסלות

מאת: בת-חן דיין

דרג:
מיני סופגניות מהירות הכנה מבירה וגבינות
עד 60 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 15-25 (תלוי בגודל)

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 330 מ"ל בירה לבנה (פחית או בקבוק קטנים)
  • 8 כפות סוכר
  • ביצה
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כוס חלב
  • 1/2 כוס קרח כתוש
  • 1.5 כוסות קמח + כוס נוספת
  • 300 גרם תערובת גבינות קשות וחצי קשות מגורדות או חתוכות לקוביות קטנות כדוגמת: עמק, פרמזן, קשקבל, מוצרלה, בולגרית וכדומה (מצויין גם עם רוקפור)
  • שמן לטיגון עמוק

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מוזגים את הבירה לקערה גדולה, מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים בעזרת מטרפה. מוסיפים חלב, ביצה וקרח ומערבבים עד שהבלילה חלקה.
2. מוסיפים קמח בהדרגה תוך ערבוב מתמיד. לאחר שפתיתי הקרח נמסים מערבבים שוב ומוסיפים חצי מכוס הקמח הנוספת או חלק ממנה לפי מידת הצורך, עד שהבלילה תהיה מעט יותר סמיכה מבלילה של פנקייקעוגת טורט.
3. את הגבינות מערבבים עם הקמח הנותר, מנערים מעודפי קמח ומערבבים לתוך הבלילה. ניתן להכין מראש עד לשלב הזה ושומרים במקרר עד הטיגון (עד 10-12 שעות).
4. מחממים שמן על להבה בינונית-נמוכה במחבת גבוהה או בסיר רחב ובעזרת מצקת יוצקים מהבלילה חצי כמות מצקת כל פעם. הבלילה תתפח בשמן ותתקבל צורה של כדורים תפוחים. מטגנים עד הזהבה, מניחים על נייר סופג ומגישים חם.
מומלץ להוסיף פרמזן מגורדת מעל הכל.
!
גיוונים:מוסיפים טבעות זיתים, עשבי תיבול קצוצים, רצועות בצל מטוגן ועוד...
או פשוט טובלים חתיכות גבינות בגודל 4 ס"מ על 2 ס"מ.

דרג: