מיני מאפינס תמרים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מיני מאפינס תמרים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 9 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3/4 כוס קמח
  • 3/4 כוס שיבולת שועל
  • 1/4 כוס סוכר
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/4 כפית קינמון
  • קורט מלח
  • 3/4 כוס יוגורט טבעי, "תנובה"
  • 30 גרם חמאת "תנובה", רכה
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס תמרים, קצוצים

אופן הכנה:

הכנה
1. משמנים ומקמחים תבנית שקעים למאפינס ומחממים תנור ל- 190 מעלות.
2. בקערה גדולה, מניחים את הקמח, שיבולת שועל, סוכר, אבקת אפייה, קינמון ומלח ומערבבים היטב.
3. בקערה נוספת, מניחים את היוגורט, חמאה וביצה וטורפים היטב. יוצרים גומה בתערובת הקמח ויוצקים לתוכה את בלילת היוגורט. מערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. מקפלים לתערובת את התמרים הקצוצים.
4. מחלקים את התערובת בין השקעים ואופים בתנור עד שמאפינס מזהיבים וקיסם שמוחדר במרכז יוצא יבש, כ-30 דקות.
מעבירים לרשת לצינון.



 
דרג: