מיני לביבות טונה, ירקות וגבינה

לביבות גבינתיות עם ירקות

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: שף קובי פרסול

דרג:
מיני לביבות טונה, ירקות וגבינה
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן עבודה: 25 דקות

כמות מנות: 18 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • שמן לטיגון
  • 1/2 כרובית קטנה
  • 1 בטטה בינונית, קלופה
  • 1 בצל סגול קטן, קלוף
  • 180 גרם גבינה לאפיה
  • 3/4 קופסת טונה, מסוננת ומפוררת היטב
  • 1/2 לימון טרי
  • פלפל שחור
  • מלח דק
  • אגוז מוסקט
  • 2 ביצים טרופות
  • 3 כפות בצל ירוק, פרוס דק
  • 2 כפות קמח תופח
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה
  • שמנת חמוצה תנובה, להגשה

אופן הכנה:

1. בסיר בינוני, מרתיחים מים עם חצי כפית מלח.
2. מבשלים את הכרובית במים הרותחים עד לריכוך כמעט מלא.
3. מסננים, מקררים וקוצצים למרקם מעט גס.
4. את הבטטה מגרדים מעל פומפייה דקה. סוחטים את הנוזלים עם הידיים ומוסיפים לכרובית.
5. את הבצל מגרדים מעל פומפייה דקה ומוסיפים לירקות.
6. את גבינת הכנען מפוררים מעל הירקות.
7. מוסיפים את הטונה, מיץ מהלימון הטרי, פלפל שחור, 3 קורט מלח , קורט קטן אגוז מוסקט, הביצים, הבצל הירוק, קמח תופח ואת השמנת המתוקה.
8. מערבבים היטב את המוצרים לעיסה אחידה.
9. מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן לחום לא גבוהה.
10. יוצרים כדורים קטנים מעיסת הלביבות ופוחסים קצת בעדינות תוך הידוק הדפנות.
11. מניחים בזהירות במחבת החמה ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה.
12. מגישים חם בליווי השמנת החמוצה ובעיטור בצל ירוק פרוס.
 
דרג: