מיני־קאפקייקס מייפל

עוגות זעירות - ביס אחד - בטעם מייפל ושוקולד, שישתלבו נהדר בכל משלוח מנות או בשולחן המתוקים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מיני־קאפקייקס מייפל
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 24 שקעים - קוטר בסיס 3.5 ס"מ 20 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 60 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר
  • ⅓ כוס (65 גרם) סוכר חום מהודק
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ¼ כוס (60 מ"ל) סירופ מייפל 100% טהור
  • 1 ביצה גדולה
  • ½ כוס פחות 1 כף (50 גרם) קמח
  • 1 כף אבקת קקאו
  • ¼ כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 3-2 כפות שוקולד־צ'יפס
  • לזיגוג ולעיטור:
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • 2 כפות סירופ מייפל 100% טהור
  • כמה טיפות מים
  • 20 חצאי חמוציות מסוכרות

אופן הכנה:

הכנה
1. מכינים תבנית שקעים של מיני־מאפינס (24 שקעים - קוטר בסיס 3.5 ס"מ). מרפדים 20 שקעים בעטרות ניר מס' ½1. מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות).
2. בקערה בינונית מערבלים יחד חמאה חתוכה לקוביות, סוכר חום ותמצית וניל במשך 4-3 דקות, עד שהסוכר נמס והתערובת אוורירית. מוסיפים את סירופ המייפל ומערבלים היטב. מוסיפים את הביצה ומערבלים עד שהיא נבלעת בתערובת. מנפים פנימה קמח, אבקת קקאו, אבקת אפייה ומלח, ומערבלים רק עד שהתערובת אחידה.
3. מעבירים את התערובת לשק זילוף, גוזרים חור גדול בקצה, ומזלפים את התערובת לתוך עטרות הנייר - ממלאים כל עטרת עד שני־שלישים מגובהה. מפזרים על התערובת שבכל עטרת 6-5 שוקולד־צ'יפס. אופים במרכז התנור במשך 17-15 דקות, עד שהקאפקייס תפוחות ומרכזן יציב למגע. מוציאים מהתנור ומצננים.
4. מכינים את הזיגוג. מנפים את אבקת הסוכר לקערה קטנה, מוסיפים סירופ מייפל וכמה טיפות מים, ומערבבים לתערובת בסמיכות מתאימה לזילוף. מעבירים את הזיגוג לשקיק זילוף קטן, וגוזרים חור קטנטן בקצה. מסדרים את הקאפקייקס במגש, ומזלפים עליהן זיגוג בדוגמה הרצויה (ספירלה, פסים וכדומה). מזלפים טיפת זיגוג במרכז כל קאפקייק ומניחים עליה חמוצית מסוכרת. אפשר לזלף פס זיגוג גם על החמוצית. משהים עד שהזיגוג מתקשה
דרג: