מיני־פאי

מיני־פאי חמאת בוטנים וריבה אדומה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
מיני־פאי
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 12 מנות/ 2 תבניות שקעים בקוטר 7 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק
  • ½1 כוסות קמח
  • קורט מלח
  • 2 שקיקים סוכר וניל
  • 50 גרם חמאת "תנובה" חתוכה לקוביות קטנות
  • 4 כפות שמן (עדיף חמניות או תירס)
  • 4 כפות חלב קר
  • למלית
  • 6 כפיות חמאת בוטנים חלקה
  • ½ כוס קונפיטורה אדומה (פטל או תות שדה)
  • פרוסות שקדים מולבנים לעיטור

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
הבצק:
1. מנפים קמח ומלח לקערת המיקסר, מוסיפים את סוכר הווניל ומערבבים.
2. מוסיפים את החמאה ומעבדים לתערובת פירורית.
3. מוסיפים שמן וחלב ומעבדים או לשים לבצק חלק וגמיש.
4. משטחים את הבצק לדיסקית עבה, עוטפים בניילון ומקררים כשעה, כדי שיתקשה מעט.
5. מחממים את התנור לחום בינוני־גבוה (220 מעלות) כשתבנית מתכת שטוחה גדולה מושחלת במדף האמצעי.
6. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 5 מ"מ, קורצים עיגולים בקוטר 9 ס"מ, ומרפדים כל שקע בעיגול בצק, מהדקים בעדינות לשוליים, ודוקרים את תחתית הבצק במזלג.
7. אוספים את שאריות הבצק, לשים מחדש, מרדדים וקורצים עיגולים נוספים.
מילוי:
1. מורחים חצי כפית חמאת בוטנים על תחתית כל קלתית בצק, ומכסים בקונפיטורה (אם מעדיפים קונפיטורה נטולת גרגרים, מעבירים אותה דרך מסננת ניילון לפני השימוש)  עד למרחק 4-3 מ"מ מהשפה.
2. זורים כמה פרוסות שקדים במרכז כל פאי.
3. מניחים את התבנית על התבנית החמה שבתנור, ואופים במשך 3 דקות.
4. מנמיכים את חום התנור לבינוני (180 מעלות) ואופים במשך 15-12 דקות נוספות, עד ששולי הבצק מזהיבים.
5. מצננים לגמרי לפני שמחלצים את העוגות מהשקעים.
דרג: