מילפה מפתה

קינוח יוקרתי בהשראת עוגת מילפה, מתכון מיוחד לקראת חג השבועות

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: שירה אלון

דרג:
מילפה מפתה
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 20 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 בצק עלים מופשר כ- 2 שעתיים מראש.
  • למילוי:
  • 1 קצפת צימחית
  • 1 פודינג וניל
  • 2 סוכר וניל
  • 1/2 כף סוכר
  • 1 מקל וניל
  • 1/4 כוס חלב
  • אבקת סוכר לקישוט

אופן הכנה:

1. פותחים את בצק העלים ובעזרת גלגל שיניים חותכים לריבועים שווים. מכניסים לתנור בחום של 175 מעלות למשך 25 דקות.
2. הכנת המילוי: מקציפים את הקצפת עם פודינג הוניל והסוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
3. מרתיחים את החלב עם מקל הוניל כ- 10 דקות.  לאחר מכן מוציאים את גרעיני הוניל לתוך החלב. מקררים את החלב מעט ומוסיפים אותו לקצפת, ומקציפים שוב כדקה.
4. כעת  פותחים כל ריבוע של הבצק העלים המוכן ונמלא במילוי, ומעל מפזרים אבקת סוכר.




מתכוני שבועות נוספים ניתן למצוא בקטגוריית מתכונים לשבועות

דרג: