מופלטה עם שמרים

מתכון להכנת עלי מופלטה מבצק שמרים, חלק בלתי נפרד מחגיגות המימונה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מופלטה עם שמרים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 20 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • חצי ק"ג קמח
  • 30 גרם שמרים יבשים
  • 1 וחצי כוסות מים
  • קורט מלח
  • 3 כפות שמן
  • חצי כוס שמן

אופן הכנה:

הכנה:
1. ממיסים את השמרים בחצי כוס מים פושרים.
2. את הקמח מניחים בקערה ויוצרים גומה במרכז ולתוכה שופכים את השמרים, המלח, 3 כפות השמן וכוס המים הפושרים.
3. מעבדים לבצק ויוצרים 20 כדורים. מגלגלים את הכדורים בשמן ומתפיחים 10 דקות.
4. משמנים בשמן את משטח העבודה ופותחים את הכדורים לעלי בצק דקים ומטגנים במחבת טפלון.
דרג: