מופלטה אפויה במילוי גבינות

מופלטה אפויה במילוי גבינות

מאת: אסתי כהן

דרג:
מופלטה אפויה במילוי גבינות
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 30 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 ק"ג קמח (איכותי)
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות (שטוחות) סוכר
  • חצי כפית מלח
  • 3 כוסות מים פושרים (כוס חד פעמי)
  • למילוי:
  • 1 גביע קוטג'
  • 250 גרם גבינת פטה פיראוס (כבשים) מגורדת
  • מעט פלפל שחור
  • לציפוי:
  • ביצה טרופה עם מעט מים
  • מים
  • שומשום לפיזור

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. שמים בתחתית הקערה את המלח מעליו את הקמח המנופה ואז את הסוכר והשמרים והמים
2. במיקסר עם וו הלישה, לשים כ10 דקות עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה.
3. מחממים תנור ל180 מעלות.
4. מחלקים את הבצק ל30 כדורים ומניחים על השיש לנוח כמה דקות.
5. מתחילים עם הכדור הראשון, מחלקים אותו לשנים, שמים שמן על השיש ופותחים את שני העיגולים כמו מופלטה. שמים במרכז אחד המופלטות כף מהמילוי ולוקחים את המופלטה השניה ומניחים מעל, מקפלים את כל הצדדים כלפי פנים והופכים ומניחים על תבנית מרופדת.
6. מכינים ככה את כל הכמות מורחים בביצה טרופה מפזרים שומשום ומכניסים לתנור כ30 דקות או עד שהמאפה זהוב.
 

דרג: