מוס שמנת קטיפתי על מצע גרנולה בקישוט פירות

מוס שמנת קטיפתי - קינוח חגיגי לחג השבועות

מאת: איילת חסידה

דרג:
מוס שמנת קטיפתי על מצע גרנולה בקישוט פירות
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 25 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס הגרנולה
  • 100 גרם שקד מולבן
  • 100 גרם גרעיני חמנייה
  • 100 גרם גרעיני דלעת
  • 100 גרם גרעיני פשתן (על זה ניתן לוותר)
  • 100 גרם חמוציות
  • 100 גרם צימוקים
  • 300 גרם קוואקר
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס דבש
  • שליש כוס שמן
  • למוס השמנת
  • 3 שמנת מתוקה
  • 100 גרם שוקולד חלבי
  • 1 פודינג וניל
  • 2 שמנת חמוצה
  • 2 סוכר וניל
  • לקישוט הפירות:
  • פרוסות קיוי
  • חצאי תותים (ניתן להשתמש בפירות מקופסתשימורים)

אופן הכנה:

אופן הכנה:

הכנת הגרנולה :
1. חולטים את החמוציות והצימוקים עם 2 כוסות מים רותחים, מניחים את כל החומרים בקערה שופכים את החמוציות עם הצימוקים לקערה ומוסיפים: סוכר,דבש ושמן.
2.מערבבים הכול ביחד, מחממים את התנור לחום של 180 מעלות , שוטחים בתבנית אפייה , מכניסים לתנור למשך 10 - 15 דקות בחום גבוה ואחר כך מורידים לחום נמוך של 120-150 מעלות. יש לערבב מידי כמה דקות כדי שלא יישרף. 
3. כאשר הגרנולה שחומה, קלויה ויבשה היטב מוציאים ומקררים. 

הכנת המוס:
1. מבשלים 2 מיכלי שמנת מתוקה עד לרתיחה, מכבים את האש ויוצקים על השוקולד עד שנמס לגמרי.  בוחשים לתערובת חלקה וקטיפתית ומצננים לטמפרטורת החדר.
2. במקביל מקציפים את השמנת המתוקה הנותרת ומקפלים לתוכה את הפודינג , השמנת החמוצה וסוכר הווניל.
3. מאחדים את שתי התערובות למוס קטיפתי בוהק.

הרכבת המנה: 
ממלאים כוסות זכוכית יפות (או כוסות חד פעמיות מרובעות אלגנטיות) בשכבת גרנולה , יוצקים את המוס 
ומקשטים מלמעלה בפירות .

מומלץ להכין את המנה בסמוך לאכילה .
דרג: