מוס שלושת השוקולדים עם מרנג

קינוח מרשים ומקורי לאירוח מושלם

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: צבי מנלה

דרג:
מוס שלושת השוקולדים עם מרנג
שף חובבן - בינוני \ חלבי
דירוג גולשים:

רכיבים:

  • מרכיבים:
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 200 גרם שוקולד חלב
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 600 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
  • קליפות מתפוז אחד
  • 1 כפית נס קפה
  • חומרים למרנג :
  • 3 חלבונים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית חומץ
  • קורט מלח

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

הכנת המרנג:
1. בקערת נירוסטה מתחילים להקציף את החלבונים החומץ והמלח במהירות נמוכה 
2. לאחר שמתחיל להיווצר קצף מגבירים את המהירות ומתחילים להוסיף את הסוכר בהדרגה
3. מקציפים עד לקבלת קצף קשה ויציב כך שהופכים את הקערה הקצף לא נשפך 
4. מעבירים לשק זילוף ומזלפים מעל נייר אפייה בגודל של התבנית 
5. מכניסים לתנור בחום של 100 מעלות למשך 3 שעות 

הכנת המוס:
6. מחלקים את השמנת המתוקה ל3 (200 מ"ג כל חלק) 
7. מעבירים שליש מכמות השמנת לסיר קטן ומחממים. לפני הרתיחה מוסיפים את השוקולד המריר ואת קליפות התפוז מסירים מהאש ומערבבים עד שמתקבל מרקם אחיד 
8. חוזרים על אותה הפעולה עם השוקולד החלב והלבן כאשר לשוקולד החלב מוסיפים את כפית הנס קפה 
9. מעבירים למקרר למשך לילה 
10. מוציאים את קליפות התפוז מהשוקולד המריר ומקציפים כל שוקולד בנפרד כדקה 
11. מסדרים שלושה שכבות מעל המרנג ומקפיאים 
12. מוציאים מהמקרר פורסים ומגישים
דרג: