מוס שוקולד

בלי קמח, עם הרבה שוקולד: קינוח מוס אישי בכמה צעדים פשוטים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מוס שוקולד
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 ביצים מופרדות
  • 150 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות גסות
  • 50 גרם חמאה
  • 4 כפות סוכר
  • 50 גרם שמנת מתוקה להקצפה של השף הלבן
  • 3 כפות קפה נמס
  • 1 כף ברנדי
  • פירות יער (לא חובה)

אופן הכנה:

אופן הכנה:
1. ממיסים על להבה נמוכה שוקולד וחמאה ומערבבים לתערובת אחידה.
2. מוסיפים נס קפה ובוחשים היטב.
3. מסירים מן האש ומוסיפים את הברנדי ומערבבים.
4. לאחר שתערובת השוקולד התקררה, מוסיפים חלמונים אחד אחד וטורפים היטב.
5. בקערה נפרדת מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב. מקפלים הקצף בעדינות לתעורבת השוקולד.
6. מחלקים לגביעים אישיים ומצננים היטב במקרר למס' שעות. לפני ההגשה, מקשטים עם פירות יער מעל (לא חובה).
דרג: