מוס שוקולד

מוס שוקולד מושקע

מאת: נטלי ג'ובני

דרג:
מוס שוקולד
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן עבודה: 15 דקות

כמות מנות: 10 עוגות אישיות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • 100 גרם אגוזי פקאן מסוכרים
  • למוס שוקולד:
  • 2 מיכלים שמנת מתוקה
  • 3 חלמונים
  • 3 כפות סוכר
  • 3 כפות דבש
  • 350 גרם שוקולד מריר
  • 2 כפות ליקר שוקולד או חלב
  • לציפוי שוקולד:
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 120 גרם שוקולד מריר

אופן הכנה:

הכנה
1. מכינים את המוס ומקפיאים.
2. מקציפים במיקסר שמנת מתוקה לקצפת כמעט יציבה ושומרים במקרר.
3. מקציפים במיקסר חלמונים וסוכר במהירות גבוהה במשך 2 דקות.
4. במקביל, במחבת קטנה מרתיחים דבש, עד שהוא מבעבע ברתיחה מלאה. יוצקים את הדבש הרותח בזרם דק לחלמונים, תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף 5 דקות נוספות, עד שהקערה קרה למגע והקצף סמיך ובהיר. בינתיים ממיסים את השוקולד. מקפלים את השוקולד החם לקצף החלמונים עד לקבלת תערובת אחידה (היא תסמיך מאוד).
5. טורפים פנימה את הליקר יחד עם רבע מכמות הקצפת. מקפלים בעדינות את יתרת הקצפת עד לקבלת מוס חלק וקטיפתי. יוצקים לתבניות ומפזרים מלמעלה פקאנים טחונים.
6. מעבירים למקפיא ל-4 שעות לפחות (עדיף למשך הלילה).
7. מכינים את ציפוי השוקולד, מצפים:
8. מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה. יוצקים על השוקולד המריר ומערבבים עד שהוא נמס. מצננים לטמפרטורת החדר.
9. מחלצים את הכיפות מהתבניות בלחיצה ומניחים על רשת לציפוי.יוצקים כף ציפוי על כל כיפה.
10. מעבירים את השוקולד הלבן המומס לשקית זילוף קטנה.
11. שומרים במקפיא ומעבירים למקרר שעה לפני ההגשה.
דרג: