מוס שוקולד

עוגת מוס שוקולד עשירה שפשוט גורמת ללקק את האצבעות. מתאימה לכל חובבי השוקולד, וכמובן גם לילדים

מאת: זהבה חרמון

דרג:
מוס שוקולד
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 6 ביצים
  • 50 גרם שוקולד מריר
  • 50 גרם שוקולד חלב
  • 1/2 2 מיכלי שמנת מתוקה חלבית
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כף גדושה קמח תופח
  • 1 כף קקאו מנופה
  • 1 מיכל אינסטנט פודינג שוקולד
  • 2 מיכלים אינסטנט פודינג וניל

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1. מפרידים את הביצים ומקציפים בהדרגה את החלבונים עם הסוכר. 
2. בתום ההקצפה מוסיפים את החלמונים בתנועת קיפול.
3. מוסיפים את הקמח והקקאו ולבסוף את חבילת האינסטנט פודינג שוקולד.
4. מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש (180 מעלות) למשך  20 עד 25 דקות. העוגה מוכנה כאשר נועצים קיסם עץ במרכזה והוא יוצא נקי.
5. מקציפים 2 מיכלי שמנת מתוקה + חבילת איסנטנט פודינג וניל ומורחים על העוגה כשהיא קרה.
6. מחממים בסיר על גז 1/2 מיכל שמנת מתוקה (לא להרתיח) וממיסים את שני סוגי השוקולד. כאשר התערובת מוכנה שופכים בעדינות מעל הקצפת.
 
דרג: