מוס שוקולד לבן משובח ומעודן במיוחד

מוס שוקולד לבן משובח ומעודן במיוחד

מאת: אטי שמידוב

דרג:
מוס שוקולד לבן משובח ומעודן במיוחד
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 10-12תבנית עגולה קוטר 26

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • בסיס
  • 125 גר' פתי בר כהה
  • 2 כפות קקאו
  • 75 גר' חמאת מומסת בחום החדר
  • מוס
  • 350 גר' שוקולד לבן שבור לקוביות
  • 3 כפות חלב
  • כפית ליקר תפוזים או דובדבנים
  • 2 שמנת מתוקה
  • לקישוט:
  • שוקולד לבן ממולא (רוזמרי/טעמן/קליק)

אופן הכנה:

בסיס:
  • מרסקים את הביסקוויטים עם הקקאו, מוסיפים את החמאה, ומערבבים.
  • שוטחים בתבנית עגולה (קוטר 26) ומשהים שעה במקרר.
  • מוס:
  • ממיסים את השוקולד במיקרוגל עם החלב והליקר 30 שניות. מוציאים ומערבבים למרקם חלק.
  • מקציפים את השמנת לקצפת יציבה, מקפלים רבע מהקצפת לתוך השוקולד ומערבבים, ואז את שאר הקצפת (להיזהר שהשוקולד לא יהיה חם)
  • שופכים את המוס על הבסיס ומשאירים במקרר לילה שלם.
  • קישוט:
  • מקלפים תלתלי שוקולד לקישוט (עדיף שני צבעים - קליק או רוזמרי)

  • דרג: