מוס שוקולד לבן ורימונים

מתכון לקינוח של מוס שוקולד לבן, מהיר להכנה עם נגיעות רימונים

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
מוס שוקולד לבן ורימונים
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • רכז רימונים או 2 כוסות מיץ רימונים, סחוט טרי + 3 כפות סוכר
  • 100 גרם שוקולד לבן, קצוץ גס
  • שמנת מתוקה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ¾ כוס שמנת חמוצה
  • גרגרי רימון, להגשה

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1. לילה קודם: בסיר בינוני, מניחים את מיץ הרימונים והסוכר ומביאים לרתיחה עדינה. מבשלים את התערובת עד שהיא מסמיכה והופכת לסירופ, כ-30 דקות. בסיר צריכה להישאר כמות סירופ של כ-1/2 כוס. מעבירים את הסירופ לכלי ומצננים במקרר לפחות שעתיים.
2. מניחים בקערה את השוקולד הלבן. בסיר בינוני מניחים ½ כוס שמנת מתוקה ואת תמצית הוניל ומביאים לרתיחה עדינה. יוצקים את השמנת הרותחת לקערת השוקולד ומניחים בצד כדקה לפני שמערבבים לתערובת אחידה וחלקה. מצננים כ- 5-10 דקות.
3. בקערה נקיה, מניחים את השמנת המתוקה הנותרת ומקציפים לקצפת יציבה. מקפלים בעדינות מחצית מתערובת השוקולד הלבן לתןך הקצפת לפני שמוסיפים את המחצית הנותרת והשמנת החמוצה. מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר 4 שעות או למשך הלילה.
4. לפני ההגשה: מקציפים את המוס עד שהוא תפוח ואוורירי. מחלקים את המוס בין כוסות/קעריות הגשה, יוצקים את סירופ הרימונים ומפזרים מעל גרגרי רימון טריים.
הערה: לקיצור דרך, ניתן גם להשתמש ברכז רימונים (במקום סירופ הרימונים).

נהנתם? בואו לראות במתכון המיוחד שלנו לעוגת מוס.
דרג: