מוס שוקולד ורוטב תפוזים

קינוח צונן מושלם לחובבי השילוב הקלאסי של שוקולד ותפוזים

מאת: דרזי נורית

דרג:
מוס שוקולד ורוטב תפוזים
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • למוס:
  • 2 מיכלים של שמנת מתוקה
  • 500 גרם שוקולד מריר
  • 50 גרם אגוזים קצוצים
  • קליפה מגורדת מתפוז שלם
  • 4 כפות ליקר תפוזים
  • 50 גרם חמאה
  • לרוטב:
  • 1/2 ליטר מים
  • 1 רכז פרי קפוא בטעם תפוזים
  • 1 כף קורנפלור
  • 1 כף סוכר

אופן הכנה:

אופן הכנה:
1. מחממים 1 שמנת מתוקה. לפני רתיחה, מוסיפים את החמאה, השוקולד, קליפת התפוז והליקר, ומערבבים טוב טוב. כשהכל נמס, מורידים מהאש ומצצנים.
2. מקציפים את השמנת הנוספת ומערבבים עם עיסת השוקולד. מוסיפים את האגוזים.
3. מעבירים לתבנית ומקפיאים 8 שעות לפחות.
4. לרוטב:
מערבבים את את הקורנפלור עם מעט מים.
5. את יתרת המים מרתיחים בסיר, מוסיפים את רכז הפרי והסוכר. כשמגיע לרתיחה, מוסיפים את הקורנפלור.
מצננים טוב טוב.
דרג: