מוס שוקולד וקרמל מלוח

מוס שוקולד וקרמל מלוח

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: השף הלבן

דרג:
מוס שוקולד וקרמל מלוח
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • מוס שוקולד:
  • 350 גרם שוקולד מריר
  • 180 מ״ל (0.75 כוס) חלב 3% תנובה
  • 2 חלמונים
  • 8 חלבונים
  • 0.25 כוס סוכר (60 גרם)
  • קרם קרמל מלוח:
  • 150 גרם סוכר
  • 30 מ״ל מים
  • 0.25 כפית מלח ים אטלנטי
  • 30 גרם חמאת תנובה
  • 350 מ״ל שמנת מתוקה להקצפה 38% שומן "השף הלבן"

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
  1 ממסים את השוקולד והחלב בסיר כפול. מסירים מהאש. מקררים מעט ואז
מערבבים פנימה את החלמונים.
2 שמים 150 גרם סוכר במחבת עם 30 מ״ל מים ומלח ים אטלנטי. מבשלים
על להבה בינונית בלי לערבב עד שהסוכר הופך לקרמל עם צבע ענברי
עמוק. מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה ו־ 100 מ״ל שמנת מתוקה.
מערבבים היטב. מצננים מעט.
3 מקציפים את שאר השמנת המתוקה. מקפלים ביחד עם הקרמל.
4 מקציפים את החלבונים לקצף אוורירי. מוסיפים את הסוכר ומקציפים
לקצף חזק ויציב. שופכים 1/3 מכמות הקצף לתערובת השוקולד ומקפלים.
מחזירים את תערובת השוקולד לקצף הביצים ומקפלים.
5 מוסיפים את קרם הקרמל ומקפלים ביחד בעדינות. המטרה היא לא לערבב
עד לאחידות אלא להשאיר את המוס במראה ״שיש״.  
דרג: