מוס שוקולד וקרם מלבי פרווה בכוסות אישיות

מתכון להכנת מלבי ביתי בהגשה אישית ומיוחדת

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: מתכון גולש

דרג:
מוס שוקולד וקרם מלבי פרווה בכוסות אישיות
עד 40 דקות \ שף מקצוען - קשה

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 12 מנות אישיות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • למוס שוקולד:
  • 200 גר' שוקולד צ'יפס כרמית
  • 25 גר' סוכר
  • 25 מ"ל מים
  • 40 גר' גלוקוזה/דבש
  • כפית ליקר שוקולד/ברנדי
  • 250 מ"ל שמנת צמחית השף הלבן
  • למלבי:
  • פחית חלב קוקוס
  • 100 מ"ל מים
  • 40 גר' קורנפלור
  • 2 טיפות מי ורדים (לא חובה)
  • 125 מ"ל שמנת צמחית השף הלבן
  • 50 גר' סוכר
  • עוגת שוקולד קנויה כשרה לפסח

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

מכינים את הכוסות:
1. מפוררים מעט מעוגת השוקולד לכל כוס

למוס שוקולד:
1. בסיר שמים את הגלוקוזה, מים וסוכר מרתיחים ומצננים מעט.
2. ממיסים את השוקולד ומערבבים לתוכו את התערובת שהרתחנו ומוסיפים את הליקר
3. מקציפים את השמנת. מחציתה מערבבים לתערובת השוקולד ואת שאר הקצפת מקפלים בעדינות לתערובת.
4. ממלאים את הכוסות ובעזרת כפית יוצרים גומה (שיהיה מקום למלבי) ומקפיאים.
5. שומרים מעט מהמוס לצורך כיסוי הכוסות.

למלבי:
1. מערבבים היטב חצי מכמות החלב קוקוס יחד עם הקורנפלור עד שהקורנפלור נמס.
2. בסיר מחממים לסף רתיחה את שאר חלב הקוקוס השמנת הסוכר ומי הורדים.
3. מנמיכים את האש ומוסיפים את תערובת הקורנפלור תוך כדי טריפה לתערובת השמנת וממשיכים לטרוף עד להסמכה + דקה נוספת
4. מורידים מהאש ומצננים (יש להניח מעל המלבי ניילון נצמד בכדי שלא יווצר קרום)
5. בעזרת כפית מוזגים את ההמלבי לגומות שיצרנו
6. מכסים את הכוסות בשאר המוס שוקולד שנשאר ומקפיאים.
לפני ההגשה מגרדים מעט שוקולד מריר או מפזרים קצת שוקולד צ'יפס כרמית מעל כל אחת מהכוסות.
יש להוציא את הכוסות כשעה לפני ההגשה ולהגיש חצי קפוא.

 

דרג: