מוס שוקולד וקוקוס

מתכון מוס עם טוויסט,מתאים לצמחונים ולילדים ולאורחים מזדמנים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מוס שוקולד וקוקוס
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 חלמונים קרים
  • 240 גרם שוקולד מריר
  • 4 חלבונים קרים
  • 2 כפות סוכר לבן
  • 1/3 כוס פתיתי קוקוס לבן

אופן הכנה:


1. מכניסים 3 כוסות מים רותחים אל סיר בינוני ומביאים לרתיחה חוזרת.
2. מעל הסיר מניחים קערה גדולה (בן-מארי) שתעמוד ביציבות שלא תהיה במגע עם המים שבסיר התחתון 
3. מוסיפים לקערה העליונה 240 גרם מהשוקולד שבור לקוביות ומניחים להמסה תוך ערבוב קל.
4. טורפים את החלמונים בקערית נפרדת. מעבירים את קערת השוקולד המומס אל משטח העבודה.
5. מערבבים את השוקולד, מוסיפים את 4 החלמונים ומערבבים היטב לכמה שניות. מוסיפים את הקוקוס ומערבבים עד לצינון התערובת.
6. מקציפים הייטב את 4 החלבונים ומוסיפים 2 כפות סוכר.
7. לתוך תערובת השוקולד מוסיפים 2 כפות מקצף החלבונים ומערבבים בצורת קיפול את הקצף אל התערובת.
8. ממשיכים להוסיף בדרך זו את קצף החלבונים אל תערובת השוקולד.
9. יוצקים לכוסות ומעבירים למקרר.
10.לפני ההגשה מגרדים שוקולד מריר מעל כל מנה. מגישים קר.

דרג: