מוס שוקולד וקוניאק

מוס שוקולד נימוח עם נגיעת קוניאק ושבבי שוקולד לבן

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מוס שוקולד וקוניאק
שף מתחיל - קל \ חלבי

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 5 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
  • 5 כפות סוכר
  • 1/3 כוס סוכר
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם חמאת תנובה רכה
  • 1 כפית גרידת קליפת תפוז עדינה
  • 3 כפות קוניאק
  • לעיטור:
  • 25 גרם שוקולד חום
  • 25 גרם שוקולד לבן

אופן הכנה:

1. מקציפים את החלמונים לאט, כשמתחילה להיווצר סמיכות מוסיפים 5 כפות סוכר, מגבירים את המהירות ומקציפים לבלילה בהירה ואוורירית.
2. במקביל, ממיסים את השוקולד עם החמאה בסיר אידוי כפול (בן מארי) ומוסיפים את גרידת התפוז.
3. מצננים מעט ומקפלים בעדינות את החלמונים אל תוך השוקולד.
4. מוסיפים את הקוניאק ומערבבים .
5. טורפים את החלבונים עם 1/3 כוס סוכר לקצף אחיד ויציב.
6. מקפלים לאט את הקצף אל תוך עיסת השוקולד.
7. מעבירים את המוס לכוסות ההגשה, מכסים בניילון נצמד ומקררים ל-4 שעות לפחות.
8. לפני ההגשה מגרדים מעל המוס את השוקולד החום והשוקולד הלבן בעזרת פומפייה דקה.
דרג: