מוס שוקולד וניל אישי

מוס מושקע ומפנק

מאת: שירית ברוק

דרג:
מוס שוקולד וניל אישי
שף מתחיל - קל \ חלבי

כמות מנות: 8

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לגנאש שוקולד:
  • 250 שמנת מתוקה
  • 250 שוקולד מריר
  • למוס שוקולד:
  • 250 שמנת מתוקה
  • למוס וניל:
  • 1 שמנת להקצפה מתוקה
  • 1 כוס חלב
  • 4 כפות אבקת פודינג וניל

אופן הכנה:

הכנה
1. מרתיחים את השמנת בסיר ולהוריד אותו מהאש לשבור לתוכו את השוקולד.
2. מערבבים בעדינות כדי לא להרוס את המראה המבריק להכניס את הסיר למקרר לפחות שעתיים, לזרוז התהליך ניתן להכניס למקפיא עד שהקרם מתקשה.
3. מוציאים מקירור ומוסיפים לגנאש 250 מ"ל שמנת.
4. מקציפים להתחיל עם מהירות נמוכה עד לקבלת מרקם יציב ואווירי של מוס לאחר מכן להקציף בקערה נפרדת את השמנת מתוקה עם החלב עד לקבלת קצף עדין להוסיף בהדרגה את הפודינג וניל עד לקבלת קרם נוקשה.
5. מעבירים לשק זילוף ומזלפים לתוך הקעריות את שני סוגי המוסים ומכניסים לקירור עד להגשה.
דרג: