מוס שוקולד בשני צבעים, עם עוד המון דברים טובים

מוס שוקולד בשני צבעים, עם עוד המון דברים טוביםמתכונים נפלאים וקלים לארוחה רומנטית או לנשנוש טעים

מאת: מתכון גולש

דרג:
מוס שוקולד בשני צבעים, עם עוד המון דברים טובים
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 כף קליפת תפוז
  • 3 כפות ברנדי
  • 1 כוס ברס
  • 1 מיכל שמנת מתוקה מוקצפת לקצפת
  • חצי ק"ג תותים חצויים שטופים
  • 1 מיכל אוכמניות
  • 16 ביצים מופרדות (8 ביצים לכל תערובת שוקולד)
  • 1 כוס סוכר
  • 350 גרם שוקולד מריר שובר לקוביות
  • 350 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות
  • 600 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות (300 גר' לכל תערובת שוקולד)
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 3 כפות קקאו

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מקציפים 8 חלבונים עם חצי כוס סוכר בהדרגה לקצף יציב.
2. טורפים 8 חלמונים בקערה.
3.ממיסים את השוקולד הכהה עם החמאה. מערבבים את החלמונים, הקקאו, הברנדי וקליפת התפוז אל השוקולד. מוסיפים את החלמונים הטרופים אל השוקולד.
4.מקפלים את קצף הביצים אל המוס הכהה.
5. הכנת המוס הלבן:
כדי להכין את המוס הלבן, מקציפים 8 חלבונים נוספים עם חצי כוס סוכר.
6.ממיסים את השוקולד הלבן ומוסיפים את תמצית הוניל. ולאחר מכן את החלמונים הטרופים.
7. הרכבת המוס:
8. לוקחים כלי זכוכית גבוהה ויוצקים אליו לסירוגין את שני המוסים (כל פעם כשליש מכמות המוס) כשבין שכבה לשכבה מפזרים אגוזי ברס.
9. מכסים ומקררים כמה שעות.
10. להגשה:
מערבבים את התותים והאוכמניות, מכניסים לכלי עם המוס המקורר, ומעל מניחים את הקצפת.

דרג: