מוס שוקולד בקלי קלות

מוס שוקולד ביתי בקלי קלות

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: שפרה ארשדי

דרג:
מוס שוקולד בקלי קלות
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • מרכיבים:
  • 6 ביצים מופרדות
  • 1 סוכר וניל
  • 1/4 כוס סוכר
  • 250 גרם שוקלד מריר לפחות אחד מהם 60% פרווה
  • 1 מיכל שמנת צמחית
  • כפית ליקר או רום (רק עם אוהבים את הטעם)
  • דובדבנים מסוכרים לקישוט

אופן הכנה:


1. ממיסים את השוקולד בבן מארי
2. מקציפים את החלבונים עם הסוכר וסוכר הוניל לקצף יציב
3. מקציפים את החלמונים, מוסיפים שמנת צמחית וכף או שתיים מהשוקולד החם (אפשר גם להוסיף כפית נס קפה רום או ליקר)
4. מוסיפים את התערובת לכל השוקולד על בן מארי. לכבות את הגז, להקציף הקצפה איטית עד שכל התערובת חמימה וסמיכה 
5. מוסיפים את הקצף בתנועות קיפול, אפשר להוסיף שוקולד שבור או אגוזים גרוסים למרקם של מוס טיפה קרנץ'
6. מחלקים לכוסות הגשה, מפזרים אגוזים ודובדבנים
7. משהים במקרר לפחות 6 שעות ליצוב מלא

דרג: