מוס שוקולד אישי במילוי קרם ברולה בזיגוג שוקולד חם

מוס שוקולד קפוא במילוי קרם ברולה בזיגוג שוקולד חם. זה מתכון מדהים !! אין דבר יותר טעים ומרשים ממנו !! מתאים לכל עט ושווה את המאמץ

מאת: דוד סיוק

דרג:
מוס שוקולד אישי במילוי קרם ברולה בזיגוג שוקולד חם
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: בין 8-12 תלוי בגודל הכלי

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • למוס השוקולד:
  • 200 גרם שוקולד חלב (ניתן לעשות גם עם מריר)
  • 1.5 מיכלים שמנת מתוקה להקצפה 38%
  • קורט מלח
  • לרוטב שוקולד חם:
  • 100 גרם שוקולד
  • 100 מ"ל שמנת
  • למילוי:(ברולה)
  • 250 מ"ל שמנת להקצפה 38%
  • 250 מ"ל חלב
  • 5 חלמונים
  • כף קורנפלור
  • מקל וניל/כפית תמצית וניל משובחת
  • 4 כפות סוכר

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. נתחיל במוס השוקולד: מרתיחים 3/4 מיכל שמנת בסיר עם קורט מלח עד לסף רתיחה.
2. מסירים מן האש ויוצקים את השמנת על השוקולד, ממתינים דקה ואז מערבבים עד לתערובת חלקה.
3. מצננים ומכניסים למקרר.
4. מוס ברולה: מפרידים 5 חלמונים מוסיפים סוכר וקורנפלור וטורפים עד לקבלת קרם בהיר ויציב.
5. יוצקים לסיר מיכל שמנת,250 מ"ל חלב, מקל וניל חתוך לאורכו ומביאים לסף רתיחה.
6. יוצקים את השמנת בזהירות (השוואת טמפרטורות) על החלמונים לאט לאט תוך כדי טריפה מתמדת..
7. מצצנים ומכניסים לקירור.
8. מכינים את רוטב השוקולד:
9. ממיסים יחד במיקרו שוקולד ושמנת.
10. הרכבת המנה: כאשר מוס השוקולד ומוס הברולה מקוררים ויציבים היטב מתחילים לבנות את המנה.
11. לוקחים רינג עם תחתית או צלוחית חרס,
12. ממלאים את התחתית ב מוס שוקולד,מכניסים להקפאה לכמה דקות ואז מוסיפים מוס ברולה למרכז ולאחר מכן מכסים את הכל בעוד שכבת מוס.
13. מקפיאים לחלוטין, לפני הגשה מוציאים מהכלי ויוצקים רוטב חם מעל !!
 
דרג: