מוס רוקפור וחציל

מנה ראשונה בהגשה מיוחדת: קרם חצילים מעודן עם טוויסט של גבינה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מוס רוקפור וחציל
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 5 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 200 גרם חציל קלוי על האש, קלוף ללא גרעינים
  • 4 כפות גרעיני חמניה
  • 120 גרם גבינת שמנת "נפוליאון" בטעם טבעי של תנובה
  • 120 גרם גבינת כנען מסדרת ״השף הלבן״
  • 60 גרם גבינת "גליל- רוקפור" מגורדת על פומפיה דקה
  • 3 כפות שמנת חמוצה "אורגינל" של תנובה
  • 1 פלפל אדום קטן
  • 1/2 כפית שום כתוש
  • קורט מלח
  • להגשה:
  • 1 מלפפון ירוק
  • 1 פלפל אדום
  • 1 גזר קלוף
  • 4 כפות גרעיני חמניה

אופן הכנה:

1. מקפיצים קלות את גרעיני החמניה על מחבת טפלון ללא שומן ומצננים.
2. חותכים את הפלפל לקוביות קטנות, מניחים במסננת ושוטפים אותן מתחת לזרם מים ומייבשים.
3. מעבירים את כל המרכיבים למעט הגרעינים לקערה וטורפים היטב עם מטרפה עד לקבלת מרקם קציפתי מעט ואחיד.
4. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.
5. להגשה: את המוס מזלפים לכוסות אישיות ומעל מפזרים גרעיני חמנייה קלויים. חותכים את המלפפון, הגזר והפלפל לאצבעות ארוכות שאותן מגישים עם הקציפה.
 
דרג: