מוס רוזמרי חלבה

עוגת מוס רבת טעמים המורכבת מתחתית שוקולדית, שכבת מוס שוקולד שמנת ושכבת מוס שוקולד חלבה

מאת: טל אלוני

דרג:
מוס רוזמרי חלבה
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 10 מנות/תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לתחתית:
  • 250 ג' שוקולד לבן מומס
  • 5 חלבונים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 5 חלמונים
  • לרוזמרי:
  • 375 ג' שמנת מתוקה
  • 250 ג' שוקולד ג'נדויה
  • לחלבה:
  • 200 ג' שמנת מתוקה
  • 150 ג' שוקולד לבן
  • 50 ג' ממרח חלבה
  • לקישוט:
  • שערות חלבה

אופן הכנה:

הכנה:
1. הכנת התחתית: מקציפים את החלמונים.
2. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם הסוכר.
3. מקפלים את החלמונים לקצף ומוסיפים את השוקולד המומס.
4. אופים בחום בינוני נמוך כ-3/4 שעה.
5. הכנת מוס רוזמרי (יום קודם): ממיסים את השמנת והשוקולד ושומרים לילה במקרר.
6. הכנת מוס חלבה (יום קודם): ממיסים את השמנת השוקולד והחלבה ושומרים לילה במקרר.
7. הרכבת העוגה: מוציאים את מוס הרוזמרי מהמקרר ומקציפים למוס יציב. מורחים על התחתית ומכניסים לשעה למקפיא.
8. מוציאים את מוס החלבה מהמקרר ומקציפים למוס יציב ומורחים על מוס הרוזמרי.
9. לקישוט מפזרים מלמעלה שערות חלבה.

דרג: