מוס נוטלה עם פקאן סיני

מוס מפנק שכולם יאהבו

מאת: נעמה ינוב

דרג:
מוס נוטלה עם פקאן סיני
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן עבודה: 15 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 שמנת מתוקה 32%
  • 1 צנצנת ממרח שוקולד נוטלה 300 גר'
  • 4 ביצים
  • 50 גר' אגוז פקאן סיני קצוץ
  • 1/3 כוס סוכר
  • אבקת קקאו לקישוט

אופן הכנה:

הכנה
1. מפרידים את הביצים כאשר הן בטמפ' החדר
2. מקציפים במיקסר את חלבוני הביצים, בהתחלה בקצב בינוני, מוסיפים בהדרגה את הסוכר, כאשר מתחיל להיווצר קצף עוברים למהירות גבוהה. מפסיקים כאשר ניתן לטבול אצבע ולהשאיר צורה יציבה.
3. מחממים את צנצנת הנוטלה ללא כיסוי המתכת במיקרוגל כ-40 שניות, עד שהיא מתרככת. בקערה נפרדת מערבבים אותה עם החלמונים.
4. בקערה נוספת מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה - אין צורך בסוכר בשלב זה.
5. מערבבים בעדינות את תערובת הנוטלה ואת הפקאנים לתוך הקצפת לקרם אחיד. לאחר מכן מקפלים פנימה את קצף הביצים בזהירות.
6. מוזגים לכוסות אישיות, מקשטים באבקת קקאו, ומקפיאים כ-6 שעות.

דרג: