מוס לימון על מצע מרק דובדבנים

מוס לימוני עם שמנת על מצע רוטב דובדבנים, קינוח רומנטי מושלם ויוקרתי

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מוס לימון על מצע מרק דובדבנים
עד 40 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 5 מנות / תבניות רינג בקוטר 8 ס״מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • למוס לימון:
  • 1 כוס סוכר
  • גרידה מ-3 לימונים
  • 4 ביצים
  • ¾ כוס מיץ לימון
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 32% שומן מסדרת השף הלבן
  • ½ שקית (7 גרם) ג'לטין
  • למרק דובדבנים:
  • 1 כוס דובדבנים קפואים
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • ½ מיכל (125 מ"ל) שמנת לבישול מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן

אופן הכנה:

1. למוס לימון: מניחים קערה חסינת חום מעל סיר עם מים רותחים ("בן מרי"). שמים בקערה סוכר וגרידת לימון (ממוללים ביד את הגרידה והסוכר). מוסיפים ביצים ומיץ לימון ובעזרת מקציף חשמלי מקציפים במהירות גבוהה על להבה בינונית כ-10 דקות עד לקבלת קצף בגוון צהוב בהיר. מסירים מהלהבה. מערבבים בכוס קטנה ג'לטין עם 1/4 כוס מים, מחממים במיקרו כ-20 שניות או עד להעלמת כל הגושים. מוסיפים לקצף הביצים תוך כדי הקצפה. מעבירים למקרר לצינון. בקערת מערבל מקציפים במהירות גבוהה שמנת להקצפה עד לקבלת קצף יציב. מקפלים את הקצף לתוך קציפת הביצים עד לקבלת מוס אחיד. שופכים אל הרינגים המונחים על תבנית או לתבנית אינגליש קייק מרופדת בניילון נצמד. מעבירים למקפיא לשעתיים לפחות.
2. למרק דובדבנים: בסיר קטן מחממים סוכר, דובדבנים, מיץ תפוזים ושמנת לבישול ומביאים לרתיחה. מסירים מהלהבה. מעבירים למעבד מזון או בעזרת בלנדר ידני טוחנים לקבלת מרק חלק.
3. להגשה: יוצקים לכלי אישי מרק דובדבנים קר או חם ומניחים מעל מנת מוס אישית.
 
דרג: