מוס לימון

מקנחים את הארוחה עם מוס לימון מרענן וקייצי!

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
מוס לימון
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 ביצים בגודל בינוני
  • ½ כוס + ½ 1 כפות סוכר
  • מיץ וקליפה מגורדת מ-4 לימונים
  • 1 כוס שמנת מתוקה 32% של "השף הלבן"
  • 1 כפית תמצית וניל
  • להגשה:
  • 4 נשיקות מרנג, מפוררות

אופן הכנה:

הכנה
1. בסיר בינוני, מניחים 2 ביצים, 2 חלמונים ו-1/2 כוס סוכר ובעזרת מיקסר ידני מקציפים במהירות גבוהה כ-3 דקות. מוסיפים את מיץ הלימון וקליפת הלימון המגוררת ומערבבים לתערובת חלקה.
2. מניחים את הסיר מעל להבה בינונית ומערבבים עד שהתערובת מסמיכה ומקבלת מרקם של פודינג, כ-15-20 דקות. מעבירים את הפודינג לקערה דרך מסננת, מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר.
3. בקערה של מיקסר או בעזרת מיקסר ידני, מניחים את החלבונים ו- ½ 1 כפות הסוכר ומקציפים לקצף יציב. 
4. בקערה של מיקסר או בעזרת מיקסר ידני, מניחים את שמנת המתוקה עם תמצית הוניל ומקציפים לקצפת. 
5. מוסיפים את קצף החלבונים לפודינג ובעזרת מרית מקפלים לתערובת אחידה. מוסיפים את הקצפת ובעזרת מרית מקפלים לתערובת אחידה. מכסים את המוס בניילון נצמד ומצננים במקרר עד ההגשה.
6. להגשה, מחלקים את המוס לקעריות הגשה ומפזרים מעל חופן שברי מרנג. 
דרג: