מוס טריפל שוקולד על בסיס קוקוס

קינוח מוס שוקולד מושלם

מאת: רונית גל

דרג:
מוס טריפל שוקולד על בסיס קוקוס
עד 60 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: שעה

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • בסיס:
  • 5 חלבונים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 100 גר' קוקוס
  • למוס השוקולד ה1:
  • 200 גר' שוקולד מריר
  • כף חמאה
  • 5 חלמונים
  • 1 שמנת מתוקה
  • למוס השוקולד ה2:
  • 200 גר' שוקולד לבן
  • כף חמאה
  • 5 חלמונים
  • 1 שמנת מתוקה
  • לקישוט:
  • 1 שמנת מתוקה
  • כפית נס קפה
  • 50 גר' אבקת סוכר

אופן הכנה:

1. בסיס: מקציפים חלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף נוקשה מקפלים פנימה 100 גר' קוקוס ואופים ב - 160 מעלות כ-20 דק' עד להזהבה.
2. מוס 1 : מקציפים שמנת מתוקה השף הלבן עד שהיא מוכנה, בינתים ממיסים שוקולד מריר עם כף חמאה כדקה וחצי במיקרוגל. כשהשוקולד נמס מערבבים לקבלת עיסה אחידה ומוסיפים לאט לאט תוך כדי ערבוב את חמשת החלמונים, אחכ מקפלים פנימה את השמנת מתוקה ושופכים על הבסיס קוקוס. מכניסים למקפיא ל חצי שעה.
3. לקראת סיום החצי שעה במקפיא מכינים את המוס השני באותו אופן רק עם שוקולד לבן.
4. לסיום מקציפים שוב שמנת מתוקה עם כפית נס קפה ו-50 גר' אבקת סוכר ואז ניתן או להעביר לשקית זילוף ולקשט כמו טיפות מלמעלה או פשוט למרוח שכבה נוספת.
5. מכניסים למקפיא לכמה שעות ומעבירים למקרר להפשרה לפני שאוכלים.

דרג: