מוס גבינה לימוני בציפוי גנאש שוקולד לבן ופקאן סיני

מוס גבינה לימוני בציפוי גנאש ופקאן

מאת: מתכון גולש

דרג:
מוס גבינה לימוני בציפוי גנאש שוקולד לבן ופקאן סיני
עד 60 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 12 מנות/ תבנית בקוטר 28 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לתחתית
  • 2 ביצים
  • 60 גרם סוכר
  • 60 גרם קמח
  • כף שמן
  • מעט גרידת לימון
  • 1 סוכר וניל
  • לעוגה
  • 500 גרם גבינה לבנה 5%
  • 250 גרם גבינת שמנת 30%
  • 3 סוכר וניל
  • מעט גרידת לימון
  • 10 גרם ג'לטין
  • 50 מ"ל מים
  • 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 1 מיכל שמנת מתוקה מוקצפת
  • לציפוי
  • 150 גרם שוקולד לבן
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה
  • פקאן סיני גרוס לקישוט

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. בקערה מקציפים את החלבונים יחד עם סוכר וסוכר וניל.
2. מוסיפים שמן וכף מיץ לימון מקפלים פנימה קמח עד לקבלת תערובת אחידה.
3. משמנים תבנית היטב, שופכים את הבלילה לתבנית ואופים ב170 מעלות עד הזהבה, מוציאים ומצננים.
4. מכינים סירופ: ממיסים סוכר, מים וטיפה גרידת לימון.
5. מרטיבים את העוגה בסירופ.
6. מערבבים בכוס את הג'לטין והמים ומניחים בצד עד שהג'לטין סופח את כל הנוזלים ונראה כמו ספוג.
7. ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים עד המסה מלאה ומשאירים בצד לצינון קל.
8. מערבבים את הגבינות יחד עם הפודינג, גרידת הלימון והוניל, לוקחים קצת מתערובת הגבינות ומערבבים עם הג'לטין המומס.
9. שופכים את תערובת הג'לטין לבלילת הגבינה ומערבבים היטב.
10. מקפלים שמנת מתוקה מוקצפת לבלילה ושופכים על התחתית מכניסים למקפיא להתייצבות מלאה. 
11. ממיסים בקערה במיקרוגל שמנת מתוקה ושוקולד לבן לגנאש שופכים על העוגה הקפואה ומקשטים סביב בפקאן סיני גרוס.

דרג: