מוס גבינה לימוני בציפוי גנאש שוקולד לבן ופקאן סיני

מוס גבינה לימוני בציפוי גנאש שוקולד לבן ופקאן סיני

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מוס גבינה לימוני בציפוי גנאש שוקולד לבן ופקאן סיני
עד 60 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לתחתית:
  • 2 ביצים
  • 60 גרם סוכר
  • 60 גרם קמח
  • כף שמן
  • מעט גרידת לימון
  • 1 סוכר וניל.
  • לעוגה:
  • 500 גרם גבינה לבנה 5%
  • 250 גרם גבינת שמנת 30%
  • 3 סוכר וניל
  • מעט גרידת לימון
  • 10 גרם גלטין
  • 50 מל מים
  • 2-3 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 1 מיכל שמנת מתוקה מוקצפת
  • לציפוי:
  • 150 גרם שוקולד לבן
  • 100 מל שמנת מתוקה
  • פקאן סיני גרוס לקישוט

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1.מקציפים את החלבונים יחד עם סוכר וסוכר וניל.  2.מוסיפים שמן וכף מיץ לימון מקפלים פנימה קמח עד לקבלת תערובת אחידה.  3.משמנים תבנית היטב. שופכים את הבלילה לתבנית ואופים ב-170 מעלות עד הזהבה. מוציאים ומצננים. 4.מרטיבים את העוגה בסירופ כאשר שמים סוכר, מים וטיפה גרידת לימון במיקרוגל וממיסים בפולסים להמסה מלאה. 5.מערבבים בכוס את הגלטין והמים ומניחים בצד עד שהגלטין סופח את כל הנוזלים ונראה כמו ספוג. 6.ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים עד המסה מלאה ומשאירים בצד לצינון קל.
7.מערבבים את כל חומרי העוגה.. הגבינות יחד עם הפודינג גרידת הלימון והוניל, לוקחים קצת מתערובת הגבינות ומערבבים עם הגלטין המומס היטב. אם יש גושים יש לסנן את תערובת הגלטין.
8.שופכים את תערובת הגלטין לבלילת הגבינה ומערבבים היטב.  9.מקפלים שמנת מתוקה מוקצפת לבלילה ושופכים על התחתית 10.מכניסים למקפיא להתייצבות מלאה. 
11.ממיסים בקערה במיקרוגל שמנת מתוקה ושוקולד לבן לגנאש שופכים על העוגה הקפואה ומקשטים סביב בפקאן סיני גרוס.

דרג: