מוס גבינה לימון

קינוח אישי נפלא ועשיר על בסיס עוגת טורט ובטעם לימון חלומי

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מוס גבינה לימון
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • בסיס טורט
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/3 כוס מים
  • 5 חלמונים
  • 1 גביע גבינת שמנת 30%
  • 1 מיכל גבינה לבנה 5%
  • 1 כפית תמצית וניל
  • גרידה ומיץ מלימון אחד
  • 1 שקית (14 גר`) ג`לטין
  • 1/4 כוס מים
  • 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה

אופן הכנה:

הוראות הכנה:

1. מניחים שכבה של טורט ספוג על צלחת הגשה, מכתרים ברינג (טבעת מתכת) ומרפדים מבפנים בשקף (או "צווארון" מנייר אפייה)
2. המוס: מביאים את הסוכר והמים לרתיחה, ממשיכים בבישול עוד 3 דקות ומכבים את האש. בקערת מיקסר מקציפים את החלמונים ותוך כדי הקצפה מוסיפים בזרם דק את הסירופ החם. לא "להיבהל" שהקצף נוזלי - לאחר כ-10 דקות הקצפה הוא יקבל את המרקם הנדרש: צהבהב בהיר ותפוח. כאשר המקצפים מטביעים שובל והמסה מתקררת - מניחים בצד ומכינים את בלילת הגבינות.
3. בקערה נפרדת מערבבים את הגבינות, תמצית הוניל, מיץ וגרידת הלימון
4. מערבבים את הג`לטין במים (רבע הכוס) ומניחים לו לספוח את הנוזלים, מכניסים לחצי דקה (30 שניות) במיקרו ומערבבים עד התמוססות מוחלטת וקבלת נוזל שקוף - מוסיפים תוך בחישה לתערובת הגבינות.
את תערובת הגבינות-ג`לטין מקפלים לקצף החלמונים שבקערה הגדולה וטורפים בעדינות עד שמתקבל קרם אחיד חלק.
5. בנפרד, מקציפים את השמנת המתוקה לקצף יציב ומקפלים בתערובת החלמונים והגבינות - עד קבלת מסה קרמית אחידה (מעט דלילה)
6. יוצקים את הבלילה על בסיס הטורט (שבתוך הרינג) ומיישרים. מכניסים למקרר למספר שעות או לילה - לאחר מכן, ניתן לשמור בהקפאה ולהעביר למקרר לפחות שעה לפני ההגשה. מסירים את הרינג והשקף ומגישים.


דרג: