מוס בננה-רום מוקפא

קינוח מופלא ולא מתוק מדי, שטעמו מעודן ועשיר כאחד

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
מוס בננה-רום מוקפא
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • המצרכים למוס:
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מים
  • 2 כפיות (8 גרם) ג'לטין
  • 3 כפות שבבי קוקוס מתוקים, או פתיתי קוקוס קלויים לציפוי
  • 3 בננות בינוניות בגודלן- בשלות מאוד, אך עדיין נטולות כתמי "דבש"
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) רום כהה (משקה, לא תמצית)
  • 1/3 כוס ריבת חלב איכותית
  • 500 מ"ל (מכל גדול או 2 קטנים) שמנת לקצפת 38% "השף הלבן"
  • 3 שקיקים סוכר וניל
  • 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל (לייצוב)
  • המצרכים לבסיס:
  • 1 כף סוכר
  • 3 כפות (45 מ"ל) מים חמים
  • 2 כפות רום כהה
  • כ־10 בישקוטים (המספר המדויק תלוי במידות התבנית)

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. שמים את המים בקערית קטנה וזורים עליהם את הג'לטין. מערבבים ומשהים לריכוך. זורים את שבבי הקוקוס המתוקים בשכבה אחידה על תחתית תבנית מוארכת 7x31x12 ס"מ (מומלץ להשתמש בתבנית זכוכית חסינת־חום) - השבבים לא רק מוסיפים טעם אלא גם מונעים את הידבקות חלקו העליון של המוס אל תחתית התבנית ובכך מקלים את החילוץ מהתבנית.
2. קולפים את הבננות וקוצצים אותן לתוך קערה. מוסיפים רום, ריבת חלב ו־3-2 כפות מהשמנת. מערבבים במזלג ומועכים את הבננות לחתיכות קטנות.
3. ממסים את הג'לטין במיקרוגל (30-20 שניות בעוצמה מלאה).
4. יוצקים את השמנת לקערת הקצפה גדולה. מוסיפים את סוכר הווניל ומקציפים לקצפת רכה. מוסיפים את הג'לטין המומס בזרם דק, תוך הקצפה. מוסיפים גם את אבקת הפודינג ומקציפים לקצפת יציבה.
5. מעבירים את המיקסר לקערת הבננות (אין צורך לרחוץ את המקצפים) ומערבלים את התכולה במהירות גבוהה לתערובת חלקה ואחידה ככל האפשר. מעבירים את תערובת הבננות לקערת הקצפת ומערבלים במהירות בינונית־גבוהה לתערובת כמעט אחידה. משלימים את הערבוב במרית גומי. יוצקים את התערובת לתבנית בזהירות, כדי לא להזיז את שבבי הקוקוס ממקומם. מיישרים את פני התערובת.
6. לבסיס, ממסים את הסוכר במים החמים בצלחת עמוקה, מוסיפים את הרום ומערבבים. טובלים את הבישקוטים בסירופ משני צדיהם ומניחים אותם על המוס, לרוחב התבנית, כשהצד המסוכר כלפי מעלה (אם יש צורך, מקצרים אותם מעט). מהדקים קלות. מברישים את צדם העליון של הבישקוטים בשאריות הסירופ.
7. עוטפים את התבנית בשתי שכבות של ניילון נצמד ושולחים למקפיא ל־8 שעות לפחות (אפשר גם לכמה ימים). לפני ההגשה הופכים את המוס על מגש מוארך - אם מקפיאים זמן ארוך יותר מ־8 שעות, כדאי להוציא את המוס מהמקפיא כ־30 דקות לפני ההגשה, ולהעביר אותו למקרר כדי שיתרכך מעט. מעבירים להב סכין דק בין המוס לדופנות התבנית, הופכים את המוס על מגש ומרימים את התבנית לאט ובזהירות, מאפשרים למוס להשתחרר באיטיות.
8. מעטרים בזילופי גנאש (עשוי מ־¼ כוס שמנת לקצפת ו־60 גרם שוקולד 60% לפחות. מחממים במיקרוגל ב־3-2 מחזורים של 20 שניות, עד שהשמנת מבעבעת. מערבבים לרוטב חלק).
דרג: