מוסקה עם גבינות מלוחות

מוסקה צמחונית עם גבינות מלוחות. שכבות של חצילים עם גבינות מלוחות, מאפה קייצי וטעים.

מאת: דורית טל אור

דרג:
מוסקה עם גבינות מלוחות
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן עבודה: 45 דקות

כמות מנות: 8

סוג תבנית / כלי: תבנית 2030

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 חצילים
  • תרסיס שמן או שמן זית
  • מלח
  • 1 גבינה בולגרית במירקם מעודן פיראוס 16%
  • 1 גבינת שמנת 25% על בסיס יוגורט יווני - פיראוס
  • 3 כפות גבינה לבנה 5%
  • 1 ביצה

אופן הכנה:

ראשית, מקלפים את החצילים ופורסים לפרוסות. מניחים על תבנית אפיה נייר אפיה ומרססים בשמן. מניחים את החצילים על נייר האפיה ומרססים בשמן בשנית. מפזרים על החצילים מלח מכניסים לתנור שחומם מראש ל 220 מעלות ואופים כרבע שעה עד עשרים דקות בודקים אחרי רבע שעה ואם צריך הופכים את החצילים לצד השני ואופים שוב עוד כרבע שעה עד שהחציל משחים. מרססים תבנית אפיה עם שמן ומרפדים בה את התחתית עם מחצית מכמות החצילים. מערבבים את הגבינות עם הביצה ומחצית מהתערובת יוצקים על החצילים. מצפים בשכבת חצילים נוספת ומעל יוצקים את שארית הבלילה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות ואופים כחצי שעה עד ארבעים דקות עד שהגבינה משחימה מעט למעלה. מקשטים בעגבניות קצוצות ומגישים חם או קר. טעים טעים!

דרג: