מוסקה אישית של ירקות ופרמז'ן

מנה אישית של חצילים ושאר ירקות אפויים בתוספת ביצה, שמנת וגבינת פרמז'ן, גרסה מעט שונה למתכון המוסקה המוכר

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מוסקה אישית של ירקות ופרמז'ן
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 4 מנות/4 תבניות אישיות עגולות חד פעמיות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 8 פרוסות עגבניה רחבה ובשלה בעובי של כס"מ
  • 8 פרוסות חציל ללא גרעינים בעובי של כס"מ
  • 8 פרוסות מקישוא רחב, קלוף , בעובי של כס"מ
  • 8 פרוסות פלפל (4 דפנות מ-2 פלפלים בינוניים), חתוכות כדי להתאים לקוטר תבנית האפיה האישית
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • טיפת חומץ בלסמי
  • שמן זית
  • עלי טימין טריים
  • 100 גרם פתיתי פרמז'ן מסדרת השף הלבן
  • 2 ביצים שלמות
  • מיכל שמנת מתוקה לבישול ואפייה 15% מסדרת השף הלבן
  • מלח
  • לקישוט:
  • חופן גרעיני דלעת
  • חופן גרעיני חמניה

אופן הכנה:

הכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
2. מרפדים תבנית ברדיד אלומיניום, מסדרים את פרוסות הירקות על תבנית ומעל כל פרוסה מפזרים מעט פלפל שחור גרוס, כמה עלי טימין, מלח גס, טיפה של חומץ בלסמי ומעט שמן זית.
3. אופים בתנור למשך 15 דקות בחום של 180 מעלות, מוציאים ומצננים.
4. את קליפת הפלפל מסירים כשהוא עדיין חם מעט.
5. בעזרת מעבד מזון "סטיק" מערבבים למשך חצי דקה 2 ביצים שלמות עם 6 כפות שמנת מתוקה וקורט מלח. מרקם הביצה עם השמנת צריך לצאת מעט קרמי.
6. יוצקים חצי כפית מתערובת הביצה והשמנת לתבנית חד פעמית אישית ומעל מניחים פרוסה של פלפל אדום צלוי.
7. מעל הפלפל מניחים פרוסה של קישוא ומעל חצי כפית ביצה. מעל מניחים פרוסה של עגבניה ומעל חצי כפית של ביצה. מעל מניחים פרוסה של חציל ומעל כפית של פתיתי פרמז'ן וחצי כפית של ביצה. ממשיכים לערום את הירקות לפי הסדר עד מעל לגובה התבנית ודוחסים מעט בעזרת היד, ליציאת נוזלים. ולסיום שוב יוצקים מעט מתערובת הביצה והשמנת.
8. אופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך 15-20 דקות, מוציאים ומצננים .
9. לפני ההגשה מוציאים את המוסקה בעודה קרה מהתבנית, מחממים ללא כיסוי ומפזרים בנדיבות פתיתי גבינת פרמז'ן מעל, בוזקים מעט גרעיני חמניה וגרעיני דלעת ומגישים חם.
דרג: