מגולגלות תות, נוטלה ואגוזים

עוגיות טעימות מאוד שקשה להפסיק לאכול

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סולומון \

צילום: יהודה סולומון \

עיצוב: יהודה סולומון

דרג:
מגולגלות תות, נוטלה ואגוזים
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 50 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • בצק
  • 3 כוסות קמח
  • ¾ כפית מלח
  • 1 כף חומץ
  • ⅔ כוס מים
  • ⅔ כוס שמן
  • מלית וזיגוג
  • ½ כוס קונפיטורה תות שדה
  • 1 צנצנת קטנה נוטלה
  • 1 כוס אגוזי פקאן קצוצים
  • 1 חלמון ביצה טרוף עם 1 כף מים לזיגוג
  • 3 כפות פתיתי קוקוס קלוי (או קוקוס רגיל) לעיטור

אופן הכנה:

1. מנפים קמח ומלח לקערה ויוצרים גומה במרכז. יוצקים את החומץ לכוס, משלימים במים ל־⅔ כוס ויוצקים לגומה. מוסיפים את השמן ומערבבים במזלג כמה שאפשר. ממשיכים ללוש ביד לבצק חלק (אפשר גם ללוש במיקסר בוו הגיטרה). מחלקים את הבצק ל־3 חלקים שווים. משטחים כל חלק לאליפסה קטנה, מניחים בצלחת שטוחה ומכסים בניילון. מכניסים למקרר למשך שעה לפחות.
2. מרפדים תבנית שטוחה גדולה בנייר אפייה. מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות).
3. מוציאים את הבצק מהמקרר. פורשים גיליון של נייר אפייה על משטח העבודה, ומרדדים עליו כל חלק של הבצק לעלה דק שאורכו 35 ס"מ ורוחבו 25 ס"מ (אפשר לוותר על קימוח הנייר, או להסתפק בקימוח קל בלבד). 
4. מורחים כל עלה בשליש מכמות הקונפיטורה - משאירים 4 ס"מ נקיים לאורך אחד השוליים הארוכים. מורחים על הקונפיטורה שליש מכמות הנוטלה וזורים שליש מכמות הפקאנים. מברישים את פס הבצק הנקי בחלמון טרוף. מגלגלים את עלה הבצק לכרוכית הדוקה מכיוון הצלע המרוחה במלית לכיוון הצלע המרוחה בחלמון. מעבירים את הכרוכית לתבנית, ומניחים אותה כשצד התפר כלפי מטה. מברישים את הכרוכיות בחלמון הטרוף. בסכין חדה עושים חתכים עמוקים לרוחב הכרוכיות במרווחים של 2 ס"מ. זורים כף פתיתי קוקוס על כל כרוכית.
5. אופים במרכז התנור במשך 35-30 דקות, עד שהכרוכיות מזהיבות. מוציאים מהתנור, ומנקים מיד - נעזרים במרית מתכת או בסכין - נזילות של מלית מסביב לכרוכיות. מצננים במשך 30 דקות. חותכים לפרוסות לפי חתכי הסימון. מצננים לגמרי. מאחסנים בקופסה אטומה.
דרג: