מגולגלות ריבת חלב ואגוזים

עוגיות מגולגלות מתקבלות תמיד בברכה. אלה שכאן עשויות מבצק פריך נמס בפה, וטעמן משובח ביותר.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
מגולגלות ריבת חלב ואגוזים
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 60 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 כוסות (375 גרם) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ½ כפית מלח
  • ½ כוס (60 גרם) אבקת סוכר
  • 1 כף קורנפלור
  • 100 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
  • 7 כפות (100 מ"ל) שמן תירס או חמניות
  • ½ כוס + 2 כפות (150 מ"ל) מים חמים למגע יד (לא רותחים)
  • אבקת סוכר נוספת לזרייה על העוגיות
  • למלית:
  • 600 גרם ריבת חלב סמיכה (רצוי כזו שעשויה מחלב ומסוכר בלבד)
  • ¾ כוס (60 גרם) קוקוס טחון
  • 60 גרם אגוזי מלך קצוצים דק – רצוי קלויים (ראו הערה)

אופן הכנה:


1. מכינים את הבצק. מנפים את החומרים היבשים למכל של מעבד המזון או לקערת המיקסר. מוסיפים חמאה ושמן, ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים את המים ומעבדים לבצק רך וחלק. צרים מהבצק דסקית שטוחה, עוטפים בניילון ומקררים במשך 30 דקות.


2. מחלקים את הבצק ל־3 חלקים שווים. פורשים דף של נייר אפייה על משטח העבודה, מקמחים קלות, ומניחים חלק אחד של הבצק במרכזו. מכסים בדף שני של נייר אפייה, ומרדדים את הבצק לעלה מלבני שמידותיו  25x30 ס"מ. מפזרים על העלה גושים של ריבת חלב, ומורחים בזהירות - משאירים 5 ס"מ נקיים ממלית לאורך אחד השוליים הארוכים. זורים על ריבת החלב רבע כוס קוקוס ושליש מכמות האגוזים. מגלגלים את העלה לגלילה הדוקה מהצד המרוח במלית לעבר הצד הנקי ממלית - מקפלים 1.5 ס"מ של השוליים הצרים פנימה, כדי לסגור את צידי הגלילה. מסדרים את שלוש הגלילות בתבנית מרופדת בנייר אפייה.


3. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון; 160 מעלות בתוכנית טורבו). חותכים את הגלילות לפרוסות בעובי 1.5-1 ס"מ. אופים במרכז התנור במשך 35-30 דקות, עד שהגלילות יבשות למגע וצבען זהוב חיוור.


4. מוציאים את התבנית מהתנור, ומניחים לגלילות להצטנן 10 דקות. מפרידים בין הפרוסות בסכין חדה ומשהים להשלמת הצינון. מנפים על העוגיות שכבה נדיבה של אבקת סוכר, ומעבירים לקופסאות בעלות מכסה אטום. העוגיות נשמרות בקופסה שבועיים־שלושה.

הערה: אני ממליצה לקלות את האגוזים הקצוצים במחבת יבשה כדי לתת להם טעם מודגש יותר. מחממים מחבת קטנה מעל להבה בינונית, מוסיפים את האגוזים הקצוצים ומערבבים במשך שתיים־שלוש דקות, עד שהאגוזים מתחילים להזהיב. מעבירים מייד לצלחת ומצננים

דרג: