מגולגלות ושתי מליות תמרים

בצק מהיר־הכנה על בסיס שמן ומים ושתי מליות תמרים: מלית פרווה של קונפיטורה משמשים וממרח תמרים ומלית חלבית של ריבת חלב וממרח תמרים. אגוזים קצוצים ישדרגו

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
מגולגלות ושתי מליות תמרים
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ פרווה

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 45 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 כוסות (375 גרם) קמח
  • ½ כפית מלח
  • ⅔ כוס (160 מ"ל) שמן (רצוי תירס או חמניות)
  • 1 כף חומץ
  • ⅔ כוס (160 מ"ל) מים רותחים
  • חלמון ביצה טרוף עם כף מים (לא הכרחי)
  • 3 כפיות סוכר
  • למליות:
  • 1 צנצנת (340-300 גרם) קונפיטורה משמש או אפרסק סמיכה (אפשר מעדן פרי)
  • או 1 גביע (כ־400 גרם) ריבת חלב
  • 1 גביע (450 גרם) ממרח תמרים
  • 100 גרם אגוזים (מלך או פקאנים) קצוצים דק

אופן הכנה:


1. מנפים קמח ומלח לקערה, ויוצרים גומה במרכז. יוצקים לגומה שמן וחומץ, מוסיפים מים רותחים, ומערבבים במזלג עד שכל הקמח נרטב. לשים ביד לבצק חלק וגמיש. מחלקים את הבצק ל־3 חלקים. צרים מכל חלק אליפסה שטוחה, עוטפים בניילון ומקררים במשך שעתיים לפחות (אפשר להכין את הבצק יום קודם).

2. מרפדים תבנית שטוחה גדולה בנייר אפייה. פורשים על משטח העבודה דף של נייר אפייה ומקמחים אותו בנדיבות. מרדדים כל חלק של הבצק למלבן דק 24x36 ס"מ. מברישים פס חלמון טרוף לאורך אחת הצלעות הארוכות של עלה הבצק. מורחים את שאר שטח העלה בשליש מכמות הקונפיטורה / ריבת החלב ואחר כך בשליש מכמות ממרח התמרים. זורים שליש מכמות האגוזים. מקפלים את 2 הס"מ הקיצוניים של כל אחת מהצלעות הקצרות מעל המלית, ומגלגלים את עלה הבצק לגלילה הדוקה מהצד המרוח במלית לעבר הצד המוברש בחלמון. מעבירים את הגלילות לתבנית.

3. מחממים את התנור לחום בינוני (180 בחום עליון־תחתון, 170 מעלות בתוכנית טורבו). מברישים את גלילות הבצק בחלמון טרוף. בסכין חדה עושים חתכים אלכסוניים בחלקה העליון של כל גלילה במרחק 2.5 ס"מ זה מזה. זורים כפית סוכר על חלקה העליון של כל גלילה.

4. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 40-35 דקות, עד שהגלילות מזהיבות יפה. מצננים בתבנית. חותכים לפרוסות, ומעבירים לקופסה בעלת מכסה אטום.

לגרסה טבעונית משתמשים במלית הראשונה ומוותרים על הביצה (מברישים במעט מים).



דרג: