מגדל פורטבלו

מנה צמחונית מעודנת על בסיס גבינה ופטריות, מעולה לחג השבועות

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: השף ניר צוק

דרג:
מגדל פורטבלו
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 18 פטריות פורטבלו קטנות מופרדות רגל וכיפות
  • 1 חבילה פתיתי עמק למאפים מסדרת ״השף הלבן״ – 200 גרם
  • 200 גרם גבינת קולאז’ מסוג קצ’קבל
  • 5 גבעולי טימין (רק העלים)
  • צרור עירית קצוצה
  • 1/4 כוס שמן זית

אופן הכנה:

1. מגרדים את גבינת הקולאז’ קצ’קבל.
2. מסירים וקוצצים את רגלי הפטריות ומערבבים עם הגבינות, הטימין והעירית.
3. ממלאים את כיפות הפורטבלו ומניחים אותן אחת על השניה כשהחלק הקמור כלפי מעלה לצורת מגדל, 3 פטריות למנה. מעבירים לתבנית.
4. יוצקים את שמן הזית על הפטריות.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך 12 דקות. מגישים חם.
 
דרג: