מגדל ים תיכוני

מגדל ים תיכוני

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מגדל ים תיכוני
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4-6 מנות קטנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 אבוקדו בשל
  • גבינת פיראוס בולגרית 24% של תנובה
  • 1 חציל בלאדי
  • פלפל שחור גרוס
  • קצח
  • 1 עגבנייה אדומה
  • פיתות
  • 1 כפית שום כתוש
  • חמאת תנובה רכה
  • מיץ מ-1 לימון טרי
  • 0.5 כפית שמן זית

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור מראש לחום גבוה.
2. קולפים את האבוקדו, חוצים ומוציאים את הגלעין. חותכים לפרוסות בעובי בינוני.
3. מגררים את הבולגרית בפומפייה גסה.
4. צולים את החציל בתנור עד לריכוך, מצננים ומרוקנים את תוכנו בעזרת כף. קוצצים גס ומעל מטפטפים מעט מיץ לימון ומערבבים.
5. מסירים את הענף מהעגבניה וחוצים, פורסים את החצאים לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ.
הכנת צנימי הפיתה:
1. מניחים פיתה מעל קרש חיתוך.
2. קורצים מהפיתה עיגולים בעזרת כוס ומפרידים את השכבות.
3. בעזרת מברשת מורחים מהחמאה מעל עיגולי הפיתה. מורחים שום על פני החמאה ובוזקים מעט פלפל שחור גרוס.
4. צולים במרכז תא התנור את עיגולי הפיתה עד שהם משחימים ומקבלים מרקם פריך.
בניית המגדל:
1. מניחים מעל צלחת עיגול חם של פיתה צלויה.
2. מעל מניחים בצורה יציבה שכבה מהחציל הקצוץ ומעליו מניחים פרוסות עגבניה, יוצרים שכבת בולגרית מגורדת ומעל מניחים מפרוסות האבוקדו.
3. יוצקים חצי כפית שמן זית וסוגרים עם עיגול פיתה צלויה מעל.
4. בוזקים מעט קצח ומגישים בטמפרטורת החדר.
דרג: