מאק אנד צ'יז ישראלי

המאכל האמריקאי המפורסם עושה עלייה ומתחבר לגבינה הכי ישראלית שיש

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: סבינה ולדמן \

צילום: אסף אמברם \

עיצוב: דלית רוסו

דרג:
מאק אנד צ'יז ישראלי
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חבילה פסטה קצרה מבושלת לפי הוראות היצרן ומצוננת
  • ‏½1 כוסות פתיתי עמק
  • ‏1/2 כוס פירורי לחם
  • לבשאמל (רביכה)
  • ‏100 גרם חמאת תנובה
  • מלח
  • פלפל
  • קורט אגוז מוסקט
  • ‏1 ליטר חלב תנובה
  • ‏100 גרם (3/4 כוס) קמח

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
בשאמל:
1. ממיסים חמאה בסיר קטן ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
2. מוסיפים קמח ומערבבים כדקה לקבלת רביכה.
3. יוצקים את כל החלב בבת אחת תוך ערבוב נמרץ עם מטרפה ומבשלים כ-7 דקות על להבה בינונית עד להסמכה. 
4.‏ מחממים תנור ל-180 מעלות. 
‏5. מרכיבים את המנה ואופים: מערבבים את הפסטה המבושלת עם הבשאמל ופתיתי עמק.
6. מעבירים לתבנית פיירקס מלבנית ומשטחים.
7. מפזרים מעל פירורי לחם.
‏8. אופים כ-20 דקות עד שפני המאפה מזהיבים היטב והגבינה מבעבעת. מגישים חם. 
דרג: