מאפי מיני פריכים במילוי ממרח תמרים

טעים ומושקע, מתאים גם לחג ט"ו בשבט

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מאפי מיני פריכים במילוי ממרח תמרים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 450 גרם קמח
  • 225 גרם סוכר
  • 270 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 1 ביצה
  • 250 גרם ממרח תמרים
  • 4-5 כפות קצפת צמחית לבישול מסדרת "השף הלבן"
  • אבקת סוכר לקישוט

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1. מערבבים בקערה את החומרים היבשים עם החמאה עד לקבלת פירורים.
2. מוסיפים את הביצה ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
3. מניחים במקרר לשעה מנוחה.
4. לאחר השהיה במקרר, מרדדים הבצק וקורצים בעזרת כוס עיגולים בקוטר 5 ס”מ, יש להקפיד על מספר זוגי של עיגולים.
5. אופים את עיגולי הבצק בתנור בחום של 200 מעלות כ-8-10 דקות.
6. בקערה מערבבים היטב את ממרח התמרים עם השמנת.
7. מורחים 1/2 כל עיגול בממרח התמרים והשמנת, ומניחים מעל עיגול נוסף.
8. מניחים על צלחת הגשה ומפזרים מעל אבקת סוכר .
להגשה: מומלץ להגיש ליד תה צמחים, נסו למשל תה בבונג עם לואיזה, או תה ירוק עם נענע ולימון.

דרג: