מאפי זוקיני וגבינות בבצק עלים

בואו להכין מאפה בצק עלים עם גבינות ומעוטר בפרוסות זוקיני עסיסיות. דנית סלומון משתפת אותנו במתכון הטעים!

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
מאפי זוקיני וגבינות בבצק עלים
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 8 מאפים

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 8 ריבועי בצק עלים מוקפא "מעדנות"
  • 2 זוקיני (קישואים ירוקים כהים) בינוניים
  • 20 גרם חמאת "תנובה"
  • חלמון ביצה טרוף
  • לתערובת הגבינות:
  • 3 כפות גבינת קוטג' "תנובה" 5% או 9%
  • 60 גרם פטה כבשים 20% מסדרת "פיראוס", מפוררת
  • 60 גרם גבינת "גלעד קצ'קבל" של "תנובה", מגוררת גס
  • 1/2 כפית אורגנו מיובש
  • 1/4 כפית פלפל לבן

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מסדרים את ריבועי הבצק הקפואים בתבנית שטוחה גדולה מרופדת בנייר אפייה ומניחים להם להפשיר עד גמר ההכנות.
2. לטיגון הזוקיני: פורסים את הזוקיני ל־40 פרוסות בעובי 4-3 מ"מ.
3. ממיסים 10 גרם חמאה במחבת בינונית מעל להבה בינונית ומטגנים חצי מכמות הפרוסות במשך 2 דקות מכל צד, עד שיתרככו מעט ויתחילו להזהיב.
4. מוציאים לצלחת. מוסיפים למחבת את שארית החמאה ומטגנים את הפרוסות הנותרות.
5. מחממים תנור לחום קצת גבוה מבינוני (190 מעלות).
6. מברישים את ריבועי הבצק המופשרים למחצה בחלמון טרוף. אפשר ללחוץ מקד עגול בקוטר 6 ס"מ אל מרכז כל ריבוע עד חצי עומק הבצק - זה מאפשר תפיחה טובה יותר של השוליים (לא חובה).
7. להכנת תערובת הגבינות: מערבבים יחד בקערית גבינת קוטג', פטה כבשים ושני־שלישים מכמות הקצ'קבל. מוסיפים את שארית החלמון הטרוף, מתבלים באורגנו ובפלפל ומערבבים היטב.
8. להרכבת המאפים: מניחים כף מתערובת הגבינות במרכז כל ריבוע בצק ומשטחים לעיגול בקוטר 6 ס"מ. מסדרים על הגבינות עיגול של 5 פרוסות זוקיני חופפות מעט זו את זו. מניחים מעט מהקצ'קבל הנותר במרכז עיגול הזוקיני.
9. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 20 דקות, עד שהמאפים תופחים ומזהיבים יפה. מגישים חם.

 


דרג: