מאפי גבינות, תרד ובוטנים

מאפי גבינות, תרד ובוטנים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מאפי גבינות, תרד ובוטנים
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 8

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חבילת בצק עלים "מעדנות", מופשרת
  • 1 כוס תרד מוקפא של "סנפרוסט"
  • חופן בוטנים קלויים, גרוסים גס
  • 1/2 בצל
  • 4 כפות גבינת "כנען" מסדרת השף הלבן מפוררת
  • 4 כפות גבינת "גלעד קצ'קבל" של תנובה, מגורדת בפומפייה גסה
  • 4 כפות גבינת מוצרלה של תנובה, מגורדת בפומפייה גסה
  • 6 עגבניות שרי חתוכות לקוביות קטנות
  • 1 כף עלי טרגון קצוץ
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן זית
  • 4 כפיות שמן זית
  • לעיטור
  • 1 חלמון ביצה טרוף
  • קצח

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור מראש לחום של 170 מעלות.
2. מפשירים וסוחטים בידיים את התרד, וקוצצים גס.
3. מחממים 2 כפות שמן זית וצולים את התרד תוך ערבוב כ-5 דקות.
4. מוסיפים את הבוטנים ומערבבים, צולים לעוד 2 דקות בתיבול של קורט מלח.
5. מצננים.
6. מניחים מעל משטח העבודה את בצק העלים על הצד המכוסה בניילון. בעזרת כוס רחבה קורצים 8 עיגולים רחבים.
7. מרחיקים את שאר הבצק.
8. מעל 4 מהעיגולים מניחים כף מהתרד הצלוי.
9. מניחים מעל התרד ערמה של הגבינות, משאירים חצי ס"מ בשולי הבצק ללא מילוי על מנת שנוכל להדק את המאפה.
10. מעל הגבינות מפזרים מעגבניות השרי, מעט מהטרגון וקורט קטן של פלפל שחור גרוס.
11. יוצקים מעל המילוי חצי כפית שמן זית.
12. מעל מניחים עיגול בצק ריק ומהדקים את הקצוות סביב בעדינות בעזרת שיני מזלג.
13. מורחים בחלמון ביצה ומעל מפזרים מהקצח.
14. אופים בתנור מעל תבנית עם נייר אפייה.
15. מגישים חם ונמס.

דרג: