מאפי גבינות עם חצילים או עגבניות

סוג של לחמניות מהירות – נהדרות לבראנץ' ולארוחות בוקר נינוחות. ההכנה קלה ומהירה, האפייה קצרה ואפשר לגוון בטעמים.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
מאפי גבינות עם חצילים או עגבניות
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 22-28 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 כוסות (375 גרם) קמח
  • 4 כפיות (1 שקיק + 1 כפית) אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח
  • 70 גרם גבינת "עמק" מגוררת
  • 100 גרם חמאת "תנובה" קרה
  • 250 גרם גבינת פטה או גבינה בולגרית "פיראוס" - 16% או יותר
  • מעט חלב להברשה
  • מעט גרגרי שומשום או גבינה מגוררת לעיטור
  • תוספות:
  • ⅔ כוס (125 מ"ל) חצילים קלויים על האש (אפשר קנויים) + 50 גרם אגוזי מלך קצוצים
  • או
  • 6 כפות (90 מ"ל) חלב "תנובה + 2 כפות גדושות עיטורי עגבניות "אוליביה"

אופן הכנה:


1. מקמחים קלות שתי תבניות שטוחות גדולות, או מרפדים אותן בנייר אפייה.

2. מעבדים יחד במעבד מזון או במיקסר קמח, אבקת אפייה, מלח וגבינת עמק. מוסיפים חמאה חתוכה לקוביות, ומעבדים לתערובת פירורית.

3. למאפי חצילים מוסיפים מוסיפים פטה חתוכה לקוביות, חצילים ואגוזים, ומעבדים לבצק רך וחלק.
למאפי עגבניות מוסיפים לפירורים פטה ו־6 כפות חלב ומעבדים לבצק חלק. מוסיפים את עיטורי העגבניות, ומעבדים רק עד שהם מתפזרים בבצק באופן אחיד.

4. מחממים את התנור בתוכנית טורבו לחום קצת גבוה מבינוני (180 מעלות). מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים כל חלק על גיליון של נייר אפייה (לבצק החצילים מקמחים את הנייר, לבצק העגבניות אין צורך לקמוח לעלה בעובי 15 מ"מ, וקורצים עיגולים בקוטר הרצוי (מקבלים 28 מאפים בקוטר 4.5 ס"מ או ו2 מאפים בקוטר 7.5 ס"מ). אוספים את שאריות הבצק, לאחדים, מרדדים וקורצים עיגולים נוספים. מעבירים את העיגולים לתבניות המרופדות. מברישים במעט חלב וזורים שומשום או גבינה מגוררת לעיטור.

5. אופים את שתי התבניות יחד במשך 20-17 דקות, עד שהמאפים מקבלים גוון זהוב עמוק (מחליפים בין שתי התבניות אחרי 12 דקות אפייה).



דרג: