מאפי ברבורים מתוקים

במקום לחמניות פשוטות, הכינו מאפי ברבור דווקא

מאת: ליבי גולד

דרג:
מאפי ברבורים מתוקים
עד 60 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: שעה

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1.5 כוס קמח
  • 3 ביצים
  • 1 חלמון
  • 125 גרם חמאה
  • 1 כפית סוכר
  • קצת מלח
  • 1כוס מים

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1. מכניסים לתוך הסיר: מים, סוכר, מלח ואת החמאה (לפני שמכניסים, חותכים לחתיכות) ומבשלים על אש גבוהה. כשהתערובת מתחילה לבעבע, מורידים קצת את החום של האש ומוסיפים קמח בהדרגה ובאותו זמן מערבבים כך שלא יהיו גושים. ממשיכים לבשל עד שהתערובת הופכת למין גוש בצק לא דביק.
2. מורידים מהאש ומחכים שהבצק יתקרר קצת (עד º70-º60). אח"כ מוסיפים ביצים (אחת, אחת) ומערבבים כל הזמן. הבצק אמור לצאת מבריק בחום של כ- º40.

יצירת ברבורים:
1. הגוף - מרטיבים כף במים (כדי שלא תידבק לבצק), לוקחים בצק בכף ושמים גושים בצורת אליפסות על התבנית, במרחק של 5-4 ס"מ זה מזה. מורחים חלמון על הגושים, בהזדמנות זו אפשר לתקן קצת את הצורות הלא כ"כ מוצלחות.
מכניסים את התבנית לתוך תנור מחומם מראש ואופים בחום של º210, אחרי בערך 15 דק' מורידים את החום ל- º180. מאוד לא מומלץ לפתוח את התנור כשהבצק בפנים, פעולה זו לא תסייע בתפיחת הבצק.
2. משמנים שוב תבנית ומתחילים עם הצוואר - משתמשים עם מזרק, ממלאים אותו בבצק ומתחילים לעצב מספרי "2" על התבנית.
את הראש אפשר לעשות יותר "חד" בעזרת סכין- המקור. הכמות צריכה להיות יותר גדולה מהגופים, כי לא כולם יצאו טוב. לאפות בחום של º180 עד לקבלת צבע זהוב.
3. כשכל החלקים מתקררים: חותכים את ה"גופים" ל-2 ומוציאים את הבצק שבפנים, אחד מהחלקים חותכים שוב ל-2, ליצירת הכנפיים.
את החלק התחתון ממלאים בקרם: גבינה לבנה/שמנת מוקצפת עם סוכר, לפי הטעם.
4. מכניסים לתוך הקרם את הצוואר, הכנפיים מלמעלה והברבור מוכן.
דרג: